Zambeste. E antidotul rutinei.


Au trecut aproape 10 luni de cand am scris acest post. Au trecut 10 luni de cand eram revoltat fata de mine, caci nu mai puteam zambi natural si simplu, din neant, ca nu mai puteam sa-mi aduc bucurii in suflet din nimic, si sa-mi induc voie buna si o stare generala de fericire si bucurie.

L-am admirat pe omul acesta, si m-am revoltat fata de mine. El putea, eu nu. Acela a fost momentul in care mi-am dorit o schimbare radicala, de atitudine, de mentalitate, de stare. Am fost toata viata un om pesimist si negativist, oricat de mult imi spuneam singur ca nu e asa, toti din jurul meu imi confirmau asta. Ma scuzam ca sunt realist, dar de fapt eram doar pesimist. Si credeam ca am motive sa fiu asa. Si probabil aveam si am. Dar asta nu este o scuza, este un motiv si nimic mai mult, un blocaj pe care eu insumi mi l-am impus.

Am invatat in 10 luni ca starile negative nu vor duce niciodata la stari pozitive. Atitudinile negative nu vor duce niciodata la stari pozitive. Pesimismul nu ma va aduce niciodata mai aproape de Nick Bullock. Asa ca am inceput sa zambesc. Din senin, fara motiv, doar pentru ca cerul era mai albastru, sau pentru ca am o zi libera, si o petrec cum simt. Am inceput sa zambesc fiindca trec strada si vad oameni razand. Am inceput sa zambesc pentru ca am realizat ca-mi face placere. Si spre surprinderea mea, zambetul este pana la urma un muschi. Il antrenezi o perioada, iar el creste, devine o parte din tine.

Ieri am realizat ca, dupa 10 luni, pot zambi fara motiv, tamp, dar curat si autentic. Si am zambit 30 minute, un domn la 40 de ani cred ca s-a gandit ca sunt pedofil ca eu zambeam si ma bucuram sa vad o fetita de 10 ani cum ma calca pe picior si chicotea, se juca cu mine si sarea de colo colo, in timp ce mama ei o certa. Dar cui ii pasa de ce e in jurul tau? Este o mentalitate complet gresita, daca-ti pasa prea mult de ce-i in jurul tau, uiti de ce vrei tu de la tine, si cel mai important, uiti ca esti aici sa fericit, nu sa-i faci pe altii fericiti cu tine.

Am devenit un optimist, un om care vede partea buna, sau macar o cauta, in tot ce i se intampla. Saptamana trecuta m-am certat cu unul dintre oamenii cei mai apropiati mie, si totusi, din totul, am luat o invatatura de minte si am luat ceva pozitiv. M-a ajutat sa realizez un act pe care-l amanam de 1 an. Si pentru asta, ii multumesc acestei persoane, pentru ca desi vorbele au durut, la sfarsitul zilei eu am sustras o parte pozitiva. Asa cum poti face din orice, daca optezi sa faci asta.

Am realizat ca poti scoate dracul si din Dumnezeu, daca vrei. Sau poti sa vezi partea pozitiva in tot ce ti se intampla, sa zambesti, si sa mergi mai departe. Viata iti da ceea ce tu ii ceri, oricat de prost ar suna. Si un zambet in fiecare zi iti poate lumina si cea mai intunecata perioada. Pentru ca atunci cand zambesti, tot trupul tau e cuprins de euforie si bucurie. Iti rupi patternul negativ, iti schimbi atitudinea, iti fortezi mana sa iesi din impas si sa te schimbi.

Ii multumesc lui Nick Bullock pentru ca m-a facut sa fiu revoltat cu mine pentru zambetul sau. Il consider inca unul dintre cei mai fericiti oameni pe care i-am vazut vreodata, si asta m-a inspirat. Zambeste, nu pierzi nimic, doar castigi si, mai important, inspiri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s